2013-06-05

Batai

Vienintelis galimas batų poros dydis yra 38-as. Parduotuvėje gali būti skirtingų modelių, aukštakulnių ir žemakulnių, tačiau jų visų dydis turi būti tas pats – 38-as. Beje, tai taikoma tiek vyriškiems, tiek moteriškiems batams.

Jei jau niekaip nepavyksta įsprausti savo kojos į 38-o dydžio batų porą, galite paprašyti gydytojo pažymos, kad jūsų būklė reikalauja specialiųjų priemonių ir gauti vienus ortopedinius rudos spalvos batus, skirtus dėvėti tiek žiemą, tiek vasarą. Sakot, reiktų sandalų ar basučių? Jūs ką, planuojat demonstruoti savo išsigimusias pėdas, šiurpinti žmones? Taigi gatvėmis vaikšto ir vaikai, o jeigu jie pagalvos, kad tai normalu? Dėvėkit ortopedinę, specialią avalynę, kuri beje, bus kiek per maža, arba vos per didelė, priklausomai nuo to, į kurią pusę reikia taisyti jūsų pėdas. Jei labai stengsitės, darysite specialius pratimus ir dėvėsite batus tiek lauke, tiek namuose, gali būti, kad pavyks ištaisyti jūsų trūkumą ir turėsite normalias pėdas, kaip ir visi.

Daugeliui žmonių jau padėjo specialios avalynės nešiojimas, bet jei nukrypimas ypač didelis (tai dažniau pasitaiko vyrams), galima atlikti operaciją. Po jos daugybė žmonių gyvena normalų gyvenimą ir puikiai pritampa normalioje visuomenėje. Kai kurie renkasi nevaikščioti, bet tai geresnė išeitis, nei nenormalios pėdos.

Šiuo metu vis pasigirsta balsų, kad reikėtu pradėti gaminti skirtingo dydžio batus, kad teisę į patogią avalynę turi visi žmonės, nepriklausomai nuo jų pėdos dydžio. Aš griežtai su tuo nesutinku. Negalime leisti, kad norma taptų įvairūs nukrypimai, taip prieisime ir iki to, kad žmonės pradės vaikščioti ant rankų, ir aiškinti, kad tai normalu. Gamta taip sutvėrė, kad žmogaus pėda yra 38 dydžio, o žmogus privalo siekti tobulumo, o ne pasiduoti įgeidžiams. Be to, jūs bent įsivaizduojate, kiek kainuotų batų pora, jei kiekvieno modelio batus reiktų gaminti kelių dydžių? Normalūs žmonės nebeįpirktų batų, ir viskas tik dėl to, kad mažuma bando primesti savo taisykles daugumai. Nepasiduokime mažumos spaudimui, neleiskime išsigimti mūsų tautai. Mūsų protėviai išdidžiai nešiojo tinkamo dydžio batus, ir niekam nekilo minčių apie kitokią avalynę, kodėl dabar turėtų būti kitaip?



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą