2009-01-18

Savaitgalio atradimas

Šį savaitgalį užskaitau. Buvo lašas kitas gero vyno, daug plepesių, atšviežinau naujienas apie seniai matytą kompaniją ir pasimačiau su mielais žmonėmis. Gaila, kad su pora pavyko tik vos vos pabendrauti, bet gal kitą kartą.
O atradimas toks - dalis kompanijos prisipažino, kad neskiria lavašo nuo tortilijos. Va tai tau. Nieko baisaus aišku, galima nežinot rimtesnių dalykų ir sėkmingai su tuo gyvent, bet visvien keista, nes prisipažinusieji su maistu ir jo gamyba nesipyksta.
Aiškinu - tortilija yra meksikietiškas blynas, daromas lyg tai iš plikytos tešlos (ties šita vieta galiu klysti), nupirktas jis būna trapus, kietas, o pašildytas suminkštėja ir galima į jį ką nors vynioti. Prekybcentriuose dažniausiai parsiduoda egzotikos skyriuose.
Lavašas yra prėska armėniška duona, toks plonytis didžiulis blynas, kuris yra minkštas ir leidžiasi suvyniojamas. Dažniausiai randu duonos skyriuje.
Ką su jais daryt? Naudot vietoj pabodusių sumuštinių - receptų pilna internete, o geriausia tai, kad nebūtina jų griežtai laikytis, todėl tinka sunaudojimui šaldytuve užsilikusių galiukų. Patarimas dėl lavašo - jei sumuštinukų su juo nekepsit, tai palaikykit per naktį šaldytuve, kad užtepas susigertų ir lavašas prisigertų skonio. Ypač tinka nustebinti netikėtus svečius, nes gražiai atrodo ir dar ne taip įprasta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą