2009-10-30

Moterys

Nenoriu, kad kokio keisto atsistiktinumo dėka kas nors pažintų save šitam įraše, todėl rašliava bus kiek aptaki. Taigi:

Ne per seniausiai teko lankytis vienam renginyje, kurio aprangos kodas buvo vakarinė apranga. Dėl aplinkybių buvo aišku, kad labai griežtai to kodo laikytis nebūtina, tinka tiesiog puošnesnė apranga, taigi kodo interpretacijų tikėjausi visokių. O rezultatas gavosi įdomus. Dauguma ten atėjusių vyrų į kodą pažiūrėjo rimtai ir buvo gana puošnūs - marškiniai su sąsagom, varlytės, kaklaskarės ir panašūs atributai, kurie įprastą juodą kostiumą paverčia šventiniu apdaru (žinau, žinau, ir kostiumas turi būt ne bet koks, bet nepatyrusiai akiai detalės labiau krinta į akis). O moterys? Ilgaauliai batai, nors dar toli gražu ne gūdus viduržiemis, juodos paprastos suknelės, su kuriomis į darbą eina vadybininkės, didžiulės tašės, jokių šukuosenų ar vakarinio makiažo. Geriausiu atveju - rinkė perlų, panašu, kad netikrų. Ir, nors diena savaitgalinė, pavargę, liūdni veidai. Moterys ne senos, ir tikrai ne pačių skurdžiausių vyrų, nes publika kviestinė ir tam tikro rato. Bent jau batelius tikrai turi kiekviena, nė kiek tuo neabojoju. Didžioji dauguma moterų buvo vyrų palydovės, ir atrodė gerokai prasčiau už juos. Liūdna ir keista.

Ne, nemanau, kad tam renginy moterys privalėjo blizgėti ir taip atidirbti kaip dailios savo vyrų palydovės. Manau, kad jos tiesiog praleido gerą progą save palepinti, pasipuošti ir pasigražinti. Jei vyrai sau leido išsitraukti šventiškesnius apdarus, kam eiti su pabodusia darbine apranga? Nebūtinai būti ryškia ar labai išsipuošusia, puošnumas gali būti ir labai subtilus, bet jei jau kodas - vakarinė apranga, tai bent jau išsitrauk batelius vietoj ilgaaulių. Kam šventinį vakarą savo noru paversti į dar vieną atidirbtą dieną? Susidarė įspūdis, kad tos moterys tiesiog neleidžia sau atrodyti gerai, nes kitaip aplinkiniai galvos, kad jos tik tą ir tesugeba. O be reikalo. Dailios, įdomios moterys, bet tarsi specialiai pilkos ir niūrios.

Moteriškumas šiuo metu - keista sąvoka. Bet jokia karjera ir joks protas niekad neatstos meilės sau, savo kūnui, ir, jei laikas ir vieta tinkama, subtilaus puošnumo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą